• Сайт вчителів фізики м. Краматорська

Вчитель-методист фізики ЗОШ № 35 м. Краматорська В. М. Шейман був цікавою людиною, талановитим педагогом. Про таких кажуть: «Народжений був учителем».

Просто дивно, як непідробно щиро Валентин Михайлович разом із учнями шукав, сумнівався, висував гіпотези, доводив, знаходив. Різноманітна була гама почуттів і відтінків його поведінки, які робили вчителя серйозним, зосередженим, насупленим, лукавим, м'яко усміхненим, але завжди доброзичливим і справедливим до своїх учнів.

Він завжди дивився у вічі, шукав думку, розуміння. І учні відповідали йому тим самим. Вони безмежно довіряли своєму вчителеві, йшли за ним, виконували його вимоги. Учням дуже цікаво було поруч із ним працювати, шукати.

Валентин Михайлович давав глибокі та міцні знання. Більше половини його учнів навчалися лише на «добре» та «відмінно». Його учні займали призові місця не лише на міських та обласних, але були призерами республіканських, Всесоюзних та міжнародних олімпіад з фізики.

У своїй роботі В. М. Шейман повністю відмовився від пасивних форм діяльності, використовував ті, які навчають весь клас.
Вчитель-методист фізики У. М. Шейман умів навчати як дітей, так й своїх колег. Тридцять дев'ять років він очолював роботу методу об'єднання вчителів фізики м. Краматорська (1963-2002 рр.). Спільно з активом планував його роботу. Валентин Михайлович багаторазово відвідував уроки вчителів у школах, підготовлював та проводив міську олімпіаду з фізики, організовував роботу школи молодих вчителів фізики, брав участь у фронтальних перевірках, підготовці до атестації вчителів, узагальнення та впровадження досвіду роботи кращих вчителів міста. Але головним В. М. Шейман вважав індивідуальну роботу з учителем безпосередньо на його робочому місці.

Методичне об'єднання вчителів фізики м. Краматорська під керівництвом В. М. Шеймана давно перебудувало свою роботу. Від розмов, доповідей та повідомлень вчителя перейшли до конкретної практичної роботи. На заняттях відпрацьовувалися професійні вміння та навички вчителя у роботі з приладами при демонстраційному експерименті та при проведенні практичних робіт, застосуванні та використанні ТСО. Вивчалася методика та технологія роботи із засобами навчання на друкованій основі у процесі вивчення, закріплення та перевірки знань навчального матеріалу. Розроблялася технологія застосування комп'ютерних програм під час уроків фізики.

Валентин Михайлович вважав, що від вчителя вимагається величезна кропітка, систематична та індивідуальна робота. Він говорив: "Праця вчителя народжує працю учня..."

Методичне об'єднання_Шейман про фізпрактикум_фрагмент

Про сайт

Політика конфіденційності

Популярні матеріали

Хто на сайті

На сайті 706 гостей та 0 користувачів