• Сайт вчителів фізики м. Краматорська

Робота у ЗОШ №35

У загальноосвітній школі №35 м. Краматорська В.М. Шейман працював 30 років. З першого дня її відкриття. Справедливо сказати, що її будівництво, оснащення кабінетів і класів, становлення вчительського та учнівського колективів відбувалося за найдіяльнішої його участі.

Перший клас із поглибленим вивченням фізики (фізклас) був сформований Шейманом В.М. 1983 р.

А у 1985 р був перший випуск фізкласу!

У 1989 р. були сформовані вперше окремо математичний (10-А) та фізичний (10-Б) класи, які працювали за програмою поглибленого вивчення фізики, математики та інформатики.

Ішов час. У країні змінилася економічна ситуація, підвищилися вимоги щодо якості знань школярів.

З 1993 р. загальноосвітня школа №35 м. Краматорська набула статусу профільної школи з поглибленим вивченням математики, фізики та інформатики. У школі з'явилися комп'ютерні класи.

З 1989 р. комп'ютерної технікою оволоділи не тільки велика кількість учнів, але сотні їх отримали свідоцтво про присвоєння кваліфікації «Оператор ПЕОМ»!

З 1994 року було сформовано фізико-математичні класи (10-А), де поглиблено вивчається математика, фізика та інформатика.

Також з 1994 року почали створюватися класи фізико-технологічного профілю (10-Б) Одночасно, протягом усього періоду створювалися класи передпрофільної підготовки (8-й 9-й), де на вивчення предметів як математика, фізика та інформатика виділялися додаткові години.
За традицією школи ось уже кілька десятиліть кожного третього тижня вересня проводиться урочисте посвячення учнів 8-х класів у гідне звання «Учні профільних фізико-математичних класів».

На кінець 90-х років XX століття в школі було створено два сучасні (на той час) комп'ютерні класи. Також на базі школи було організовано філію Харківського аерокосмічного університету. Тісну співпрацю школа завжди також підтримувала з ДДМА (Донбаська державна машинобудівна академія).

1 вересня 2000 року відбулося урочисте відкриття 3-го комп'ютерного класу із сучасною технікою. Велику допомогу у створенні надав випускник школи, директор торгового дому «Астрон» Машненков К.А.

Image

О.З.Рябуха, Г.В.Лук'янова, В.М.Шейман

В.М. Шейман був одним із основних «трьох китів» ЗОШ № 35:

- Вчитель фізики – Шейман В.М.

- Вчитель математики - Рябуха О.З.

- Вчитель інформатики-Лук'янова Г.В.

Дванадцять років він очолював Раду школи, активно сприяв створенню трьох комп'ютерних класів, зростанню педагогічної майстерності колег, багато з яких стали старшими вчителями та методистами.

Дав багато відкритих уроків. Витримав багато перевірок різного рівня: міських, обласних, республіканських, всесоюзних.

Максимально сприяв створенню авторитету та іміджу школи.

Школа стала кузнею обдарованих дітей.

Особливу увагу у школа №35 завжди приділяла обдарованим дітям.

Заслуженою гордістю школи стали: Білих Василь – бронзовий призер Міжнародної олімпіади з фізики у Лондоні та Володько Сергій – срібний призер Міжнародної олімпіади з математики у Вашингтоні.

Такими учнями пишатися не лише школа, а й місто. Такою школою може пишатися не лише місто та область, а й Україна

Image

На базі ЗОШ №35 Шейман В.М. разом із вчителями фізики, його послідовниками, Ліфарем С.В. та Тараріної І.М., створив цілий навчальний комплекс засобів навчання, який продовжує розвиватися та вдосконалюватись і в наші дні.

Image

Відеоархів:

Про сайт

Політика конфіденційності

Популярні матеріали

Хто на сайті

На сайті 832 гостя та 0 користувачів